Реклама

Apple запатентували новий колір для MacBook

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Надійшла інформація, що Apple запатентували новий колір для MacBook. Вони подали заявку на патент на інтенсивне світлопоглинаюче матово-чорне покриття для ряду продуктів, включаючи iPhone , iPad , Apple Watch і MacBook (через Патентну компанію Apple ).

Заявка на патент, подана до Бюро патентів і товарних знаків США, має назву ” Анодована деталь, що має матово-чорний зовнішній вигляд ” і містить характеристики обробки та можливі виробничі процеси для її досягнення. У патенті зазначається, що фінішна обробка може бути використана для ряду металів та металевих сплавів, включаючи алюміній, титан та сталь.

Оздоблення містить анодований шар, який включає “випадково розподілені світлопоглинаючі елементи, здатні поглинати видиме світло”. Шар містить пори, “де в пори вливаються кольорові частинки”. Отримана поверхня – глибокий, насичений матовий чорний.

Справжнього чорного кольору надзвичайно важко досягти, оскільки більшість комерційних "чорних" продуктів насправді мають темно-сірий або синій колір. Патент пояснює, що "просто нанесення частинок барвника в пори анодованого шару недостатньо для додання справжнього чорного кольору".

Однією з проблем є те, що, як правило, чим істинніше чорний колір, тим вищий блиск покриття, яке, у свою чергу, відображає велику кількість видимого світла. Витравлюючи поверхню анодованого шару порами, Apple здатна поглинати "загалом усе видиме світло", забезпечуючи справжнє чорне покриття без збільшення блиску.

Рішення Apple, як видається, рівносильне існуючим справді чорним рішенням, таким як "Vantablack", яка є однією з найтемніших відомих речовин, поглинаючи до 99,965 відсотків світла.

Хоча є й інші варіанти, такі як скіни, Apple ніколи не пропонувала матовий чорний MacBook. Компанія експериментувала з низкою матових чорних покриттів на інших продуктах, однак, таких як «iPhone» 7.

Патентні заявки не можна сприймати як доказ того, що Apple має намір вивести їх на ринок, і багато запатентованих ідей ніколи не потрапляють на полиці. Тим не менше, вони дають цікаве уявлення про те, що Apple досліджує та розробляє за лаштунками.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Apple представила фільм знятий на iPhone

Компанія Apple представила фільм знятий на iPhone. Проект отримав назву «Вісім пісень з ізоляції» (Eight Songs From Isolation). За...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -