Реклама

Чому антивірус погано впливає на роботу комп’ютера?

Останні Новини

Антивірус усі встановлюють по бажанню. Це не є обов’язковою умовою, щоб забезпечити роботу комп’ютера. Взагалі, чим далі, тим менше людей собі його встановлюють. Нові версії Windows захищені настільки добре, що не усі антивіруси зможуть це перевершити. Окрім цього, програми захисту не завжди добре впливають на саму роботу пристрою. Саме про це і поговоримо сьогодні.

Усі антивіруси забирають такі важливі для комп'ютера ресурси. Відповідно, це уповільнює роботу. Така проблема не загрожує усім, лише тим, в кого не дуже потужні пристрої. Якщо у вас комп'ютер із сильним процесором, то можете сміливо встановлювати будь-який антивірус і не турбуватись про швидкість виконання завдань. Слабкі ПК будуть зависати навіть коли працюєте із легкими програмами, а все із-за того, що антивіруси увімкнені в фоновому режимі постійно, по-іншому вони не зможуть виконувати свою функцію. Тому перш ніж встановити програму захисту, оцініть чи потягне ваш комп'ютер це навантаження.

Цікаво: Життя під час війни: Оновіть свій антивірус

Наступною проблемою може стати помилкове спрацювання. Що це означає? Антивіруси запрограмовані визначати шкідливі програми/сайти, які можуть потрапити до вас на ПК та наробити біди. Проблема в тому, що інколи антивіруси аж перепрацьовують і визначають, як шкідника, ті документи, сайти, програми, які не несуть загрози і дійсно потрібні людині. Тут треба уважно обирати антивірус та правильно його налаштовувати. Також варто розуміти, що різні не офіційні версії програм (файлів) не вдасться завантажити також, бо програма захисту просто не дасть на це дозвіл.

Третім не дуже позитивним моментом є повідомлення від програми. Антивіруси часто запитують дозвіл на якусь дію. Користувач може один раз відповісти і програма більше запитувати не буде, а буває, що ці повідомлення постійні, при чому там, де також ніякої потенційної загрози немає. З однієї сторони, це займає одну секунду відповісти на сповіщення, але бувають випадки коли спішиш, щось робиш важливе, а тут програма захисту із своїми питаннями лізе. Це може дуже дратувати.

Не завжди наявність антивірусу гарантує безпеку пристрою. Програма захисту не може виявити абсолютно усі шкідливі програми та файли. Їх постійно з'являється така велика кількість, що це просто не можливо. Щоб антивірус реагував на той чи інший вірус, потрібно його на це запрограмувати. Якщо цього не зробити, то програма просто не помітить "шкідника". Тому коли ви щось завантажуєте не надійтесь лише на антивірус, ознайомтесь спочатку самі чи не буде загрози пристрою.

Варто знати: Названо найкращий безкоштовний антивірус для Windows в 2021 році

Ну і останній мінус антивірусів - ціна. Якщо ви надієтесь на те, що безкоштовна програма здатна захистити комп'ютер, то це далеко не так. Щоб отримати надійний захист, його потрібно спочатку розробити, а це багато часу та затрат. Тому, щоб не хвилюватись про загрозу ПК, потрібно викинути не малі гроші на антивірус. По-іншому результату не буде ніякого.

Отож, якщо ви вирішили придбати антивірус, бо вам так спокійніше, будь ласка, це ваш вибір. Якщо ж ваше рішення навпаки не витрачати на це кошти та ресурси, то варто скористатись просто декількома правилами, щоб не наражати ПК на небезпеку. По-перше, усі поради від Windows на рахунок безпеки потрібно враховувати; по-друге, ніколи не завантажуйте щось із неперевірених джерел, лише офіційний сторінки; ну і по-третє, слідкуйте за оновленнями ОС і встановлюйте їх. Ці правила допоможуть вам уникнути потрапляння вірусів та забезпечать спокійну безперебійну роботу.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Huawei подала патентну заявку на абсолютно новий дизайн камери

15 жовтня 2020 року Huawei подала патентну заявку на абсолютно новий дизайн камери для смартфонів у Відомство інтелектуальної власності...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -