Реклама

Facebook зламався? Ось як це перевірити і виправити

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість із нас сприймає як належне, що найбільш використовувані сервіси, такі як Facebook, завжди будуть там. Справа в тому, що вони сприйнятливі до тих же проблем, що й менші сайти. Ось кілька порад, які допоможуть вам зрозуміти, що відбувається.

Перевірте, чи дійсно Facebook не працює

Ви можете перевірити, чи сайт не працює, використовуючи такі служби, як Down for Everyone або Just Me , Down.com ,  IsItDownOrJustMe та  IsItDownRightNow . Можливо, ви захочете спробувати кілька з них, щоб переконатися, що ваші результати узгоджені, як зазначає Down.com: «Цілком можливо, що ми отримаємо один набір результатів, а інший інструмент в іншому місці отримає зовсім інший результат».

Ви також можете шукати новини в Інтернеті (або, як не дивно, у Twitter ). Якщо у Facebook відбувається серйозний збій, який впливає на велику кількість користувачів, хтось десь буде говорити про це.

Якщо Facebook дійсно не працює, ви нічого не можете з цим зробити. Вам потрібно буде зачекати, доки послуга відновиться, перш ніж ви зможете використовувати її належним чином. Збій може вплинути на інші служби Facebook, наприклад Instagram. Спробуйте пізніше.

Це тільки у вас? 

Цікаво: Розповідаємо, як змінити основну адресу електронної пошти у Facebook.

Способи для усунення несправності

Якщо інструменти в попередній підказці говорять вам, що Facebook активний, ймовірно, проблема на вашому боці. Однак можливі локальні перебої. Ці служби можуть бути розташовані в іншому кутку світу, а відключення доступне лише у вашому регіоні. Соціальні мережі, такі як Twitter або Reddit, можуть допомогти підтвердити це.

Іншою можливістю є проблема з вашим постачальником послуг Інтернету (ISP) . Багато Інтернет-провайдерів мають інструмент статусу служби, який повідомляє про будь-які проблеми, які можуть виникнути в мережі, включаючи перебої. Ваша служба, швидше за все, буде повністю припинена, але це варто перевірити.

Нарешті, хоча й рідко, уряди можуть час від часу забороняти доступ до веб-сайтів. Якщо ви перебуваєте в місцевості, яка відчуває політичну нестабільність, це те, що вам слід розглянути. У цій ситуації у вас є варіанти обійти інтернет-цензуру та фільтрацію .

Спробуйте Facebook на іншому пристрої

Щоб виділити проблему на певному пристрої (наприклад, комп’ютері), спробуйте отримати доступ до Facebook з іншого пристрою, наприклад, зі смартфона. Спочатку перевірте програму на тому самому з’єднанні (наприклад, домашній бездротовій мережі), а потім у стільниковій мережі. Якщо нічого не працює, то проблема, швидше за все, на стороні Facebook.

Але якщо ви отримаєте різні результати, ви можете почати ізолювати проблему. Якщо Facebook працює на вашому смартфоні через те саме бездротове з’єднання, проблема може бути пов’язана з проблемою програмного забезпечення на вашому комп’ютері. Якщо послуга працює лише під час підключення до стільникової мережі, можливо, з’єднання з домашнім Інтернетом не працює.

Ви також повинні спробувати отримати доступ до служби за допомогою різних методів, наприклад, за допомогою веб-версії замість мобільного додатка (і навпаки). Ви можете використовувати свої результати для подальшого визначення проблеми.

Цікаво: Як у Facebook знайти раніше заблокованих людей.

Перезавантажте, оновіть і перевстановіть

Один із найпростіших способів вирішення проблеми — вимкнути та знову ввімкнути пристрій. Це справедливо для комп’ютерів і смартфонів, тому це хороший перший крок. Після перезавантаження спробуйте Facebook ще раз, як зазвичай.

Якщо ви використовуєте програму для доступу до служби, перевірте наявність оновлень за допомогою App Store (для пристроїв Apple) або Google Play (для пристроїв Android). Встановіть усі оновлення, що очікують на розгляд, і повторіть спробу.

Іноді мобільні додатки перестають працювати і їх потрібно перевстановити. Це стосується пристроїв iOS (iPhone) та Android, тому видаліть програму , як зазвичай, і повторно завантажте її з відповідного магазину програм. Ймовірно, вам доведеться ввійти знову, але якщо проблема пов’язана з програмним забезпеченням і стосується лише мобільної програми, це має вирішити її.

Розгляньте можливість перезавантаження мережевого обладнання

Якщо Facebook працює на вашому смартфоні через стільниковий зв’язок, але не бездротовий, і ви перепробували все, перезапуск мережевого обладнання не зашкодить. Вимкніть маршрутизатор, модем та інше мережеве обладнання, яке ви використовуєте, зачекайте принаймні 10 секунд, увімкніть їх знову та повторіть спробу.

Хоча шанси вирішити проблему за допомогою цього методу невеликі, ймовірно, варто спробувати, оскільки це лише незначна незручність (і коли ви востаннє скидали свій маршрутизатор?).

Цікаво: Як видалити старі пости в Instagram, Facebook і Twitter.

Виключіть будь-які брандмауери або подібні служби

Якщо проблема обмежується комп’ютером або смартфоном, на якому запущено брандмауер або інше програмне забезпечення для доступу на основі дозволів, спробуйте тимчасово вимкнути його. Можливо, ви використовуєте програму, щоб зосередити свою увагу , блокуючи доступ до веб-сайтів, які відволікають вас ? Переконайтеся, що він не активований зараз.

Перевірте, які програми запущені в Windows ( за допомогою диспетчера завдань ) або macOS ( за допомогою монітора активності ) і усуньте всі, які, на вашу думку, можуть заважати перегляду веб-сторінок.

Спробуйте змінити свій DNS-сервер

Система доменних імен (DNS) використовується для зв’язування IP-адрес із URL-адресами, такими як howtogeek.com. Подумайте про це як про своєрідну адресну книгу. За замовчуванням ваш пристрій використовуватиме власний DNS-сервер вашого провайдера, що в цьому випадку може спричинити вашу проблему. Ви можете змінити свій DNS-сервер на сторонній, щоб побачити, чи покращиться ситуація (для найкращих результатів очистіть свій DNS, перезавантаживши пристрій).

Насправді існує багато причин використовувати сторонній DNS-сервер, швидкість є однією з найбільших. Такі постачальники, як Google ( 8.8.8.8 ) і CloudFlare ( 1.1.1.1 ), часто пропонують більш високу продуктивність, ніж ваш провайдер, і ви навіть можете обійти деякі (погано реалізовані) географічні обмеження таким чином.

Завжди є твіттер

Facebook як і раніше домінує у соціальних мережах. Для багатьох це вибір номер один — поговорити з бабусею, продати свою машину, згадати шкільні дні та посперечатися з незнайомою людиною про новини, які ніхто з вас не потрудився прочитати.

Хоча Twitter зазвичай підходить лише для однієї з цих речей ( і Wordle ), він може допомогти заповнити порожнечу. Якщо немає таких примх, як TikTok і служба голосових і повідомлень Discord, ви можете спробувати.

Цікаво: Чим може загрожувати зупинка роботи месенджерів та соціальних мереж?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы способы, которыми мошенники узнают пароль в Приват24

Не так давно, мы рассказывали о том, что клиенты ПриватБанка чаще всего становятся жертвами мошенников, и назвали причины этого....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -