Реклама

Кібергігієна … Що це? І 5 речей, які слід знати про це

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Все частіше термін кібергігієна з’являється в технологічних та ділових статтях. Але що це означає? І чому ви повинні дбати про неї? Якщо цей термін для вас новий або змушує вас почуватись незручно, ось що потрібно знати:

  • Неправильне розуміння кібергігієни : Кібергігієна змушує деяких людей думати про особисту чистоту. Ближче до позначки ідея регулярної дезінфекції клавіатури тими маленькими алкогольними серветками. Насправді, це ні те, ні інше.
  • Що це таке : Кібергігієна - це термін, який використовується для захисних процедур вашої особистої та фінансової інформації під час використання комп’ютера чи мобільного пристрою. Подібно до того, як хороша гігієна зубів стосується регулярного використання зубної нитки та чищення зубів ниткою для здоров’я порожнини рота, хороша кібергігієна означає дотримання розумних щоденних практик щодо здоров’я та безпеки вашої інформації в Інтернеті. 

    Вона включає, але не обмежується цим, регулярне оновлення програмного забезпечення браузера, встановлення та підтримку програмного забезпечення для захисту, вибір надійних паролів, ніколи не ділиться паролями, а також уникає загальнодоступного Wi-Fi для онлайн-банкінгу та інших фінансових операцій. Ідея полягає в тому, щоб заблокувати шахраїв і злодіїв.
  • Кому це потрібно : Бізнес і приватні особи отримують вигоду від належної кібергігієни. Як правило, кібербезпека відноситься до парасолі політики, практики та навчання працівників, які бізнес здійснює для захисту своїх систем та даних.
    Для порівняння, кібергігієна більше стосується звичок людей на роботі та на їх особистих пристроях. Отже, план кібербезпеки бізнесу повинен включати навчання працівників та протоколи, щоб забезпечити, щоб користувачі його системи щодня застосовували безпечні практики.

  • Звідки це походить : це не перший раз, коли технічна індустрія запозичує сферу здоров’я та біології. Розглянемо слово вірус, яке зараз широко використовується для позначення зарази, на яку слід звертати увагу будь-кому, хто має комп’ютер чи мобільний пристрій. 
    Сьогодні віруси - це лише одна з причин, завдяки якій ми повинні старанно ставитися до кібергігієни, щоб наш комп’ютер не був заражений. Можна лише дивуватися, які терміни увійдуть в технічну мову далі.
  • Як застосовувати : Оскільки ви прагнете поліпшити свою кібергігієну на роботі та в особистому житті, ознайомтеся з цими порадами щодо Інтернету та безпеки паролів .
ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розкрита дата анонсу смартфонів Huawei Nova 8 і Nova 8 Pro

Сьогодні була розкрита дата анонсу смартфонів Huawei Nova 8 і Nova 8 Pro. Анонс відбудеться ще цього року. Інформацією...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -