Реклама

Відомо, як смартфони впливають на людей

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Протягом останніх 5-ти років, смартфони стали неймовірно “розумними” і їх “розвиток” продовжується й далі. Ми вже настільки звикли до того, що смартфони завжди поряд з нами, що вже навіть не уявляємо свого життя без них, оскільки смартфон можна використовувати не тільки для дзвінків, а й для перегляду фільмів, фото в Інстаграм, листування в месенджерах та соціальних мережах, для нотаток та багато іншого. Логічно, що відпускати свій компактний комп’ютер ніхто не хоче, оскільки без нього зараз неймовірно складно, але на жаль, інколи відпочивати від нього все ж потрібно, як би цього не хотілося робити. Причина прихована в тому, що смартфони несуть шкоду своїм користувачам і нам відомо, як смартфони впливають на людей.

Не варто хвилюватися, нічого серйозного від користування смартфоном вам не станеться і тим більше ви не захворієте на таку страшну хворобу як рак, яку так часто приписують смартфонам. Більшість проблем, які викликають смартфони, просто роблять наше життя менш яскравим і просто зв'язують нас із смартфоном, роблячи залежними.

Для прикладу, вже доведено (швейцарськими та бельгійськими вченими), що "завдяки" смартфонам, ми почали гірше запам'ятовувати. Причина захована в тому, що під час тримання смартфона біля вуха, він випромінює хвилі, які перешкоджають нашому мозку коректно та швидко сприймати інформацію. Особливо це стосується тих, хто часто тримає смартфон біля правого вуха, оскільки ділянка мозку, яка відповідає за запам'ятовування, розміщена саме в правій корі мозку.

Окрім проблем з пам'яттю, вже доведено, що смартфони погано впливають на якість сну. Розповідати про синє світло напевно нема потреби, оскільки про його шкоду говорять багато і всюди. Якщо коротко, то синє світло, яке випромінює екран смартфона, негативно впливає на наш циркадний режим, який відповідальний за наше вчасне пробудження та вчасне засинання. Зранку синє світло допомагає нам проснутися, а ввечері навпаки, не дозволяє нам добре заснути.

І третя причина, чому смартфони негативно на нас впливають, пов'язана саме з етикетом. Напевно вас також дратують ті користувачі смартфонів, які не можуть і 10 хв просто поговорити в сімейному крузі. Вони весь час щось перевіряють в соціальних мережах або месенджерах і взагалі не підтримують розмови. Якщо ви раніше ніколи не звертали уваги на це, то швидше за все, ви і є та людина, яка не може відірватися від свого смартфона.

Рекомендація стосовно користування смартфоном досить проста і одночасно складна у виконанні, оскільки полягає вона в правильному користуванні смартфоном, а саме проведенні вільного часу без нього. Це справді складно, особливо зараз, але спробувавши проводити декілька годин без смартфона, ви відчуєте справді полегшення, знову повернете концентрацію та почнете використовувати свій мозок на повну.

Також нешодавно було названо ґаджети, яких замінили смартфони.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы несколько мифов о кредитной карте, в которые до сих пор верят украинцы

Стаття доступна українською...Не так давно мы говорили о том, что выгоднее - кредитная карта или микрозайм. И в процессе...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -