Реклама

Користувачі соціальної мережі Facebook в черговій небезпеці

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні надійшла інформація, що користувачі соціальної мережі Facebook в черговій небезпеці. Як виявилося, велика база даних ваших мобільних номерів продається у вільному доступі.

Можливо деяким користувачам і успіхнулася вдача, оскільки в базі знаходяться номери , які використовувалися для авторизації в Facebook до кінця 2020 року. В базі даних знаходиться 500 млн активних номерів.

База даних, до якої цей підприємливий обліковий запис Telegram зараз продає доступ, представляється величезною колекцією телефонних номерів та пов’язаних облікових записів Facebook. Ви можете використовувати номер для пошуку облікового запису Facebook або ім’я користувача Facebook для пошуку номера телефону. 

Якщо так, продавець цих даних стимулює споживачів купувати оптом. Якщо ви шукаєте номер і акаунт Facebook виявляється пов’язаним з ним, або навпаки, вам доведеться заплатити один «кредит» за всю інформацію.

Окремий кредит продається за 20 доларів США, але існують великі знижки для попередньої купівлі кредитів блоками, до 10000 кредитів за 5000 доларів США або 50 центів кожен.

Vice News підготував кілька тестів і виявив, що база даних "містила реальний номер телефону користувача Facebook, який намагається залишити цей номер приватним".

Що шахраї можуть зробити з розкритими номерами мобільних телефонів?

Якщо у вас є справжні вороги або переслідувачі, які можуть скористатися цією службою пошуку, щоб відстежити вас і заподіяти вам шкоду, ви можете змінити свій номер мобільного, якщо він не змінювався протягом останніх двох-трьох років. 

Так само, якщо ви володієте великою кількістю біткойнів і маєте серйозний ризик мати свій номер телефону та всю цю цифрову валюту, викрадену без сумніву шахрайством з перенесенням номерів та наслідком невдалої двофакторної автентифікації (2FA).

Але для більшості людей змінювати свої мобільні номери не варто. Дані існують роками. Ймовірно, це було виявлено у кількох попередніх дампах даних Facebook, у тому числі у вересні 2019 року , грудні 2019 року та, нещодавно, квітні 2020 року .

Facebook просить усіх, хто встановлює Facebook на смартфоні, ввести свій номер мобільного телефону. Це також заохочує тих, хто не використовує його мобільні додатки, зареєструватися на 2FA, в якому спеціальний код отримує текстові повідомлення на мобільний номер, який, звичайно, Facebook повинен мати. 

Вам слід зайти в налаштування конфіденційності свого облікового запису Facebook, щоб переконатися, що для вашого номера телефону встановлено значення "Друзі", або навіть краще "Тільки я". (Ви також повинні встановити для свого дня народження значення "Лише я" в "Налаштування" -> "Ваша інформація на Facebook" -> "Доступ до вашої інформації" -> "Інформація про профіль" -> "Про" -> Контакт та основна інформація.)

Щоб зробити ще більш радикальний крок, ви можете зробити кроки тут, щоб повністю видалити свій номер телефону з Facebook . Запізно запобігти тому, щоб ваш номер був частиною існуючої колекції номерів, пов’язаних із Facebook, але ви, принаймні, будете знати, що це не повториться.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Realme випустить новий флагман на базі Snapdragon 875

Компанія Qualcomm 1 грудня цього року проведе технологічний саміт Qualcomm Snapdragon 2020 року, на якому очікується презентація нової флагманської...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -