Реклама

Відомо, як можна обміняти валюту онлайн в ПриватБанку

Останні Новини

ПриватБанк, являючись лідером на ринку банківських послуг в Україні, не стоїть на місці, а постійно розвивається, збільшуючи спектр послуг в онлайн форматі. Прикладом цього є сервіс з обміну валюти онлайн, який був запущений ще на початку 2019 року. Клієнти ПриватБанку мають можливість обміняти одну валюту на іншу, не виходячи з квартири, використовуючи застосунок Приват24, або зробивши це онлайн на сайті ПриватБанку, авторизувавшись в особистому кабінеті.

Про особливості обміну валюти онлайн, комісію за послуги, послідовність Ваших дій та актуальність сервісу у воєнний час поговоримо в нашій сьогоднішній статті.

Цікаво: Названо труднощі із картками ПриватБанку, які можуть виникнути в українців за кордоном.

В яких випадках зручно користуватись сервісом?

Послугою обміну валюти онлайн зручно користуватися, коли потрібно поповнити валютну картку ПриватБанку, або депозит. При цьому клієнт не сплачує додаткову комісію за операцію по обміну. Конвертація відбувається по курсу, встановленому банком, на день здійснення операції. Обміняти валюту можна в дві сторони – продати з валютної картки, поповнивши при цьому картковий рахунок в гривні, або, навпаки, купивши валюту за гривні та поповнивши валютний рахунок.

Обмін дозволений у доларах США та євро, адже такі власні валютні картки Ви можете відкрити в ПриватБанку. Оформити депозит також можна у цих двох валютах. Якщо на сьогодні Ви ще не являєтесь власником валютної картки, то процедура отримання її складає декілька хвилин. В разі, якщо у Вас уже є гривнева картка ПриватБанку, тоді оформити валютну можна миттєво.

Цікаво: Відомо, як зняти кошти з картки ПриватБанку, якщо вона відсутня.

Де вказана інформація про курси валют?

Якщо Ви користуєтесь власним кабінетом Приват24 на сайті ПриватБанку, то інформація про актуальний курс валют розміщена на головній сторінці Вашого кабінету, зверху у шапці, біля іконки Вашого профілю. При перегляді курсу валют у мобільному додатку Приват24, Вам необхідно натиснути на курс долара. Після цього відкриється меню, де будуть вказані курси покупки і продажу валют ПриватБанку, а також курси валют Національного банку України.

Нижче ми опишемо, які дії потрібно Вам зробити, щоб конвертувати валюту онлайн.

Для обміну валюти в особистому кабінеті на сайті ПриватБанку, необхідно:

  • Вкажіть логін та пароль для авторизації в особистому кабінеті ПриватБанку. Якщо система вимагатиме додаткове підтвердження у вигляді кодового числа з sms-повідомлення – вкажіть його.
  • Відкрийте меню «Всі послуги», там оберіть розділ «Платежі».
  • З запропонованого переліку відкрийте «Валюта» і натисніть «Обмін».
  • Далі Ви маєте обрати карту чи рахунок, з якого буде списана сума гривні для купівлі іншої валюти, або навпаки – Ви вибираєте валютну картку для продажі, наприклад, доларів США (карта має відповідати валюті операції). Тут же вибираєте напрямок операції – продаж, чи придбання.
  • У цьому ж розділі Ви можете оформити валютну картку, якщо у Вас її немає на даний момент. При відсутності валютної картки, програма автоматично запропонує Вам її відкрити – з’явиться кнопка «Замовити». Через хвилину Ви станете власником валютної картки. Звичайно, поки що це буде тільки онлайн-варіант. Якщо Вам потрібна пластикова карта Вашого валютного рахунку – відвідайте відділення ПриватБанку.
  • Для завершення всіх дій натисніть кнопку «Далі». На цьому все – обмін валюти здійснено.

Цікаво: Розповідаємо, як отримати SWIFT переказ в ПриватБанк.

Щоб обміняти валюту через мобільний застосунок Приват24, потрібно:

  • Увійдіть в мобільний додаток.
  • Відкрийте розділ «Всі послуги».
  • Там оберіть послугу «Обмін валют».
  • Додаток запропонує Вам перелік валют та можливі варіанти операцій – оберіть необхідне.
  • Тепер напишіть суму, яку Ви плануєте конвертувати та оберіть свої карткові рахунки – той, з якого буде списана валюта і той, на який валюта буде зарахована. Як ми уже писали вище, валютна картка та валюта, яку Ви конвертуєте, мають співпадати.
  • Для закінчення процедури обміну необхідно підтвердити транзакцію.

При видимих перевагах та простоті онлайн-конвертації, певні обмеження все ж таки існують. Операцію по обміну валюти між картками, або рахунками можна робити не більше одного разу на добу. Як ми казали вище, додаткові комісії за конвертацію відсутні, окрім випадку, коли Ви хочете придбати валюту не за власні, а за кредитні кошти. З такої транзакції ПриватБанк утримує 4 відсотки комісії.

На сьогоднішній момент, з початком воєнного стану в країні, існують певні обмеження при обміні валюти онлайн. Постанова НБУ від 24 лютого 2022 року тимчасово призупинила операції з купівлі іноземної валюти. Тому здійснити купівлю валюти через онлайн сервіс поки неможливо. Ці заходи мають тимчасовий та вимушений характер. Колись ці обмеження будуть обов’язково зняті.

Цікаво: Робота ПриватБанку під час воєнного стану. Що змінилось?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Huawei знайшли нових постачальників чіпів для смартфонів

Всі добре пам’ятають, що в Huawei зараз великі проблеми із постачальниками чіпів для своєї техніки. Тут можна сказати, що...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -