Реклама

Відомо, як заблокувати банківську картку ПриватБанку

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

На банківських картках люди тримають гроші, а інколи дуже великі суми. Вони ними розраховуються, оплачують послуги і т.д. Останнім часом все більше поширені різні шахрайські схеми та крадіжки банківських карток. По цій причині ми вирішили пояснити кожному як діяти та блокувати картку в разі непередбачуваних ситуацій.

Коли може знадобитися блокування картки? При крадіжці, списанні коштів, при втраті картки за власною необережністю, коли картку забрав банкомат.

Цікаво: Відомо, чому Приватбанк може не зараховути погашений кредит.

Існують різні ситуації коли людина втрачає картку. Блокування відбувається для безпеки, це не означає, що ваша картка після блокування буде закрита, ви просто не будете мати можливість списати з неї кошти або розрахуватися. Це хороший спосіб зберегти свої гроші, у випадку якщо картка потрапила до рук грабіжників чи ви її загубили. Як ж правильно заблокувати картку?

Якщо ви не хочете робити цього власноруч, бо боїтесь нашкодити, то можна зателефонувати оператору ПриватБанку (номер 3700) або ж прийти в найближче відділення і звернутись до працівника. В такому випадку у вас візьмуть всю потрібну інформацію і заблокують картку самостійно. Після цього ви будете точно впевнені, що вашими грошима ніхто не зможе скористатись.

Ще один зручний варіант - заблокувати картку за допомогою смс-повідомлення. Для цього введіть номер 10060 та введіть текст BLOCK+****. Зірочки означають останні чотири цифри номера картки. Тобто у кожного вони різні.

Важливе зауваження! Для здійснення дзвінків та відправки смс повинен бути використаний той номер, який вказаний в договорі з ПриватБанком.

Цікаво: Відомо, як безкоштовно користуватися банківськими картками від ПриватБанку.

Блокування через інтернет-банкінг або ж додаток Privat24

Наступні способи вимагають дій безпосередньо власника картки - блокування через інтернет-банкінг або ж додаток Privat24.

Для блокування через інтернет-банкінг потрібно зайти через логін і пароль, обрати розділ "Мої рахунки", далі обрати картку, яка потрібна, натиснути на кнопку "Управління" та "Заблокувати".

Через додаток Приват24 процедура схожа. Потрібно авторизуватись, вибрати кнопку "Картки", натиснути "Заблокувати", тоді обрати потрібну картку, після цього дії треба підтвердити паролем і все.

Цікаво: ПриватБанк не віддає гроші клієнта, які застрягли в терміналі самообслуговування.

Блокування картки через банкомат ПриватБанку

Останній спосіб заблокувати картку - через банкомат ПриватБанку. Для цього в меню потрібно знайти пункт "Операції з картками", далі натиснути "Заблокувати", після цього написати номер картки та ввести її пін-код.

Буває, що банк самостійно блокує картку. Це відбувається по різним причинам: підозріла активність по карті, скарги третіх лиць. Таке буває не часто, але потрібно бути готовим до ситуацій такого роду.

Варто зазначити, що блокування картки це дія, яку завжди можна відмінити. Тобто ви не закриваєте рахунок на завжди, а просто обмежуєте дії по ньому.

Окремо поговоримо про порядок дій при втраті банківської картки за кордоном. Тут все залежить ще й від інших обставин. Якщо ви помітили, що картка, якою ви користуєтесь зникла, то потрібно негайно заблокувати її одним із вищенаписаних способів. Гроші по можливості потрібно перекинути на іншу свою картку, або ж на картку людини, яка перебуває з вами.

Якщо немає жодної можливості перекинути кошти, але у вас є документи, то за допомогою них родичі зможуть надати вам додаткові гроші.

Якщо ж разом із карткою ви втратили документи, потрібно звернутись до поліції країни, а також в посольство. Там допоможуть з вирішенням проблем з документами та грошима.

Цікаво: Українцям назвали послідовність дій в ситуації, коли забули свою банківську картку в банкоматі Приватбанку.

Що робити, якщо картку потрібно розблокувати?

Тут дії практично такі ж як і при блокуванні. Розблокувати можна в додатку Приват24 та в онлайн-банкінгу. Інструкція ідентична (Мої рахунки - Управління - Розблокувати).

Також можна зателефонувати на номер 3700 і вам допоможе оператор. Або ж надіслати смс на номер 10060 з текстом UNBLOCK+**** (зірочки це останні чотири цифри картки).

Ну і останній варіант - прийти у відділення банку. Для цього знадобиться паспорт.

Цікаво: Названо дивну причину блокування банківської картки ПриватБанком.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Память смартфона “забита”, а на смартфоне нет ничего. Как освободить место?

Стаття доступна українською...Проблемы с нехваткой памяти на смартфоне касались каждого из нас. Довольно часто мы «забиваем» ее ненужными нам...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -